Van 24 januari tot met 3 februari vinden de Nationale voorleesdagen plaats. Overal in het land wordt extra aandacht gegeven aan het belang van voorlezen aan kinderen. Waarom is voorlezen zo belangrijk? Voorlezen

* stimuleert de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid.

* daagt uit om zelf te gaan lezen.

* stimuleert de fantasie.

* verbroedert.

* maakt dat kinderen in aanraking komen met andere boeken.

* maakt lezers: kinderen leren dat lezen leuk is!

* is een alternatief voor zelf lezen.

* vergroot de woordenschat.

* zorgt voor leesbevordering.

Het prentenboek 'ssstt... de tijger slaapt' staat centraal tijdens de voorleesdagen. Op woensdag 31 januari hebben we een voorleesmiddag op school voor de groepen 1!

Donderdag 21 december vierden we Kerst op school. We zongen liedjes en keken en luisterden naar het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus. Daarna hebben we met alle kinderen genoten van een heerlijk kerstdiner. Op het plein hebben we het kerstfeest samen met alle ouders afgesloten met warme chocolademelk, gluhwein en lekkere hapjes. De vuuurkorven waren aan, er klonk kerstmuziek en er waren heel veel ouders. Wat fijn dat u er was! Op de foto een sfeerimpressie (het was echt heel donker, fijn dat er zoveel lichtjes waren!). 

 

Het team van de Anna van Burenschool wenst iedereen

fijne feestdagen en een goed 2018!

 

We vierden vandaag tweede advent! Meester Johan vertelde het verhaal van Zacherias en Elisabeth. 

De leerlingen van de groepen 8 hebben het bedrag van € 9.787,42 bij elkaar gebracht met de verkoop van Kinderpostzegels. TROTS! 

Twitter